Aktuelle udgivelser

Aktuelle udgivelser

Rapport: Follow the Thread – Løfte om transparens i produktionskæden

followthethreadsTransparens i tøjvirksomhedernes leverandørkæder er en betydelig barriere for at gøre bæredygtighed og rimelig arbejdsvilkår til et konkurrenceparameter. Efter lang tids kampagne og efter meget modstand fra tøjvirksomhederne, er flere omsider begyndt at åbne op for deres produktionskæder. Læs rapporten, der dokumenterer hvor langt en række internationale tøjvirksomheders er med åbenhed i deres produktionskæde.

Klik her for at downloade rapporten

 

 Rapport: Europæiske sko testet for giftigt chrom VI
Flasker fra Chrom VI testen

64 par sko, fordelt over 23 europæiske skoproducenter, er blevet testet for det højst allergi- og kræftfremkaldende stof, hexavalent chrom VI. 13 af de testede sko indeholdt chrom VI, alle under EUs grænseværdi.

Der bruges chrom III til garvningen af læderet af de fleste af skoene i testen. Chrom III kan omdannes til det giftige chrom VI ved oxidation. Det vurderes at 0,2-0,7% af befolkningen i EU er allergisk overfor chrom VI. Det svarer til 1-3 millioner mennesker. EU har sat grænseværdien for chrom VI i sko til 3 mg/kg. De testede sko er købt over hele Europa og Sweitz og sendt til test hos det Østrigske Miljøagentur Unweltbudesamt. 13 af de testede sko indeholdt Chrom VI, alle under grænseværdien.

Klik her for at læse mere og downloade rapporten.

Rana Plaza tre år efter: Kampen for retfærdighed og sikkerhed er ikke slut

Oprydning efter Rana Plasa sammenstyrtningen
Oprydning efter Rana Plasa sammenstyrtningen

På treårsdagen for de Rana Plaza bygningskollapset giver en ny rapport fra Clean Clothes Campaign: ‘Rana Plaza Three Years On: Compensation, Justice and Workers’ en status på den erstatning som er udbetalt til ofrene via ‘Rana Plaza Arrangement’ og på de skridt som med “Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh’ er taget for at sikre mod fremtidige katastrofer. Meget er blevet bedre i tekstilindustrien i Bangladesh men der er fortsat alt for mange usikre fabrikker i Bangladesh og arbejdernes grundlæggende rettigheder som fx foreningsfrihed har fortsat svære vilkår i Bangladesh.

Klik her for at læse mere og downloade rapporten

Alle udgivelser sorteret efter kategori: